Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Το πιστότερο σκυλί του συστήματος

Αφορμή η Αντιφασιστική Πορεία στις 2 Φεβρουαρίου 2008.Σκοπός των αντιφασιστών ήταν να φτάσουν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, προκειμένου να ματαιώσουν τη συγκέντρωση μελών της «Χρυσής Αυγής», που είχε προγραμματιστεί με αφορμή τα 12 χρόνια από την κρίση στα Ίμια Ουσιαστικά να πραγματοποιήσουν αντιφασιστική αντιδιαδήλωση, με αφορμή και τις τελευταίες δολοφονικές φασιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και μελών αντιφασιστικών οργανώσεων. Αστυνομικοί και ΜΑΤ συναντήθηκαν στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και εφάρμοσαν κοινό σχέδιο δράσης. Πρώτη γραμμή οι Χρυσαυγίτες και δεύτερη τα ΜΑΤ:



















«Για τους Χρυσαυγίτες ο αστυνομικός είναι πρόσωπο ιερό. Απόδειξη πως ποτέ δεν έχουν επιτεθεί σε ένστολο», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Στο αποκορύφωμα της «συνεργασίας» τους, στις αρχές μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '90, οι αστυνομικοί προμήθευαν με κλομπ και ασυρμάτους τους Χρυσαυγίτες, τους οποίους βάφτιζαν «αγανακτισμένους πολίτες». Τότε ήταν που έδρασε η ομάδα του «Περίανδρου», που συγκέντρωνε «αγανακτισμένους πολίτες» εκεί όπου γίνονταν συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και στη συνέχεια αναλάμβαναν «δράση» εις βάρος τους.
Από την πλευρά του ο Ηλίας Κασσιδιάρης, μέλος της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει την οργανωμένη δράση των κουκουλοφόρων, οι οποίοι- όπως λέει- πήγαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος εφοδιασμένοι με τσεκούρια, λοστούς και πριόνια για να αντιμετωπίσουν Χρυσαυγίτες και Αστυνομία. Ωστόσο αναφέρεται προκλητικά στον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή, λέγοντας πως «πρόκειται απλώς για έναν Αλβανό»!


Η Χρυσή Αυγή διαχρονικά έχει ρίζες μέσα στην αστυνομία και κυρίως στις ομάδες καταστολής, όπως στα ΜΑΤ. Ο ρόλος της Χ.Α. είναι σταθερός: η διατήρηση μιας συστημικής κατάστασης που στηρίζεται στο φόβο της καταστολής. Τα παραδείγματα είναι αρκετά, όπως η παρέμβαση Χρυσαυγιτών στη φιλοσοφική σχολή στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβρη του 2008, με σκοπό να πετύχουν όσα τα ΜΑΤ δε μπορούσαν λόγω ασύλου.


















Η συνεργασία τους δεν περιορίζεται μόνο στην κοινή δράση αλλά και στην προβοκάτσια εναντίον αναρχικών. Αρκετές φορές έχουν συλληφθεί χρυσαυγίτες και ασφαλίτες οι οποίοι συμμετείχαν σε πορείες αναρχικών δημιουργώντας μπάχαλα ώστε να δυσφημίσουν τον αντιεξουσιαστικό αγώνα.



















Για το τέλος ένα χαρακτηριστικό λήμμα απ' το αντιλεξικό που δημοσίευσαν αντιεξουσιαστές μετά τα γεγονότα στο αντιφασιστικό φεστιβάλ πριν από περίπου ένα χρόνο:

"ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ: Έλληνες νεοναζί. Δουλειά τους είναι να φτάσουν την ελλάδα στα φυσικά της σύνορα, τον αστερισμό της Ανδρομέδας, εξολοθρεύοντας στην πορεία τους ότι έχει άλλο χρώμα, εθνικότητα, θρησκεία, κούρεμα, σεξουαλικές προτιμήσεις, γνώμη, πλανητική καταγωγή... Επίσης δουλειά τους είναι οι επιθέσεις, με μαχαίρια και ρόπαλα συνήθως, εναντίον μεταναστών, αναρχικών, αριστερών, κατώτερων όντων τέλος πάντων. Φιλοδοξούν κάποτε να πάρουν από τους μπάτσους την θέση του πιστότερου σκυλιού των αφεντικών.

Το Σάββατο λοιπόν οι χρυσαυγίτες θέλησαν να παρελάσουν στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι που το 1996 τα ντόπια αφεντικά δεν ξεκίνησαν πόλεμο με τα αφεντικά της τουρκίας. Τα ντόπια αφεντικά όχι μόνο δεν ενοχλήθηκαν, αλλά έστειλαν και τους μπάτσους να κυκλώσουν και να προστατεύσουν τους 50-100 ναζίδες. Γιατί μια παρέλαση ναζί έχει πάντα πολλαπλά οφέλη για τ’ αφεντικά. Υπάρχει π. χ. πάντα μια καλή περίπτωση να τρομοκρατήσουν έναν αριθμό μεταναστών και εσωτερικών εχθρών που θα κρατήσουν το κεφάλι (και τις απαιτήσεις τους) χαμηλά. Αν μάλιστα μαχαίρωναν και ξυλοκοπούσαν μερικούς (όπως στις πρόσφατες οργανωμένες επιθέσεις σε πακιστανούς μετανάστες στο Αιγάλεω και στο Ρέντη) τόσο το καλύτερο! Καλοί-χρυσοί οι μπάτσοι για να σκορπάνε τον τρόμο στους καταπιεσμένους, αλλά πρέπει να δρουν με μια κάποια επίφαση νομιμότητας. Οι νεοναζί όχι."

Δεν υπάρχουν σχόλια: